E-mail

Üdvözlet

Névnap

Hozd a formád

Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége 2009. elején indította el
HOZD A FORMÁD MAGYARORSZÁG!”
címû programját, melynek célja a gyermekkori elhízás elleni küzdelem a diákság aktivitására, valamint az iskolák és a családok közötti együttmûködésre alapozva.
Iskolánk pályázat útján elnyerte a program megvalósítását, mely 4 iskolai félévet és egy elõkészítõ félévet foglal magába. A tavalyi elõkészítõ szakasz során az  iskola Borkai Zsolt polgármester úr fõvédnöksége alatt  kialakított egy külsõ támogatói kört, mely egészségügyi szakemberekbõl, (dietetikus, gyermekorvos, gyógytornász, védõnõ)  önkormányzati támogatókból, sportszaktekintélyekbõl  és szülõi  munkaközösségi tagokból áll.
Ezen a hétvégén zajlott hagyományos diák-önkormányzati tábora Gyõrújbaráton. Szeptember 11-én, pénteken a diákvezetõk a  pályázat alapelveinek megismerése után egy egészséges életmódról szóló elõadást hallgathattak meg, majd feladatul kapták az iskola éves eseménynaptárának kidolgozását a program alapelveinek figyelembevételével. A komoly munka közben víziaerobik, zenés kondícionáló torna és játékos sportfeladatok frissítették fel a gyerekeket. Ezzel ízelítõt kaptak az idei tanév bõvülõ sportlehetõségeibõl, melyet a túlsúlyos diákok számára aikido edzésekkel bõvít ki az iskola minden héten két alkalommal. Szombaton ebédre egészséges ételeket készítettek maguknak a diákvezetõk és többek között megállapodás született arról, hogy az iskolai menzán is étlapra kerülnek reform ételek minden héten egy alkalommal. Az iskola minden eseményét áthatja az egészséges életmódra nevelés törekvése.
A 2009/2010. tanév végén a rendezvénysorozatok kiteljesedéseként nagyszabású foci világbajnokságot szervez a Fekete iskola a város többi vállalkozó szellemû intézményének bevonásával, közremûködésével

 

Admin on péntek 11 szeptember 2009 - 16:42:00 | Hozzászólás kikapcsolva
Elindult az új tanév - 2009/2010

Elmúlt egy újabb napsütéses nyár, remélhetõleg tele vízparti kavicshajigálások, hegyi kerékpározások, homokvárépítések és a családi nyaralás, fürdõzés élményeivel. Most, hogy itt a szeptember elérkezett az esõben ernyõ nélküli szaladgálások ideje, s nem utolsó sorban elkezdõdött az iskola.
Az idei tanévben csupa érdekes program vár rátok!
Figyeljétek a honlapot és minden eseményrõl tájékozódhattok!

Mindenkinek jó tanulást és sikeres tanévet kívánok a tantestület nevében!
Ági néni

A tanévnyitón készült képeket megtekinthetitek a fényképalbumban!

Tanévnyitó
Admin on kedd 01 szeptember 2009 - 16:42:00 | Hozzászólás kikapcsolva
Ballagás

Minden évben fájó szívvel veszünk búcsút a ballagó nyolcadikas diákoktól.
Reméljük, hogy az itt eltöltött évek alatt olyan tudásra és emberségre tettetek szert, mellyel bárhol megálljátok helyeteket a nagyvilágban.
Minden jót kívánunk Nektek, valósuljanak meg célkitûzéseitek és a tartalmasan eltöltött nyári szünet után újult erõvel vágjatok neki az új iskolátok kihívásainak.
A ballagási mûsoron készült képeket megtekinthetik a fényképalbumban.

A ballagáson készült képeket megtekinthetitek a fényképalbumban!

Diáknap
Admin on kedd 16 június 2009 - 10:49:08 | Hozzászólás kikapcsolva
Diáknap

Nagyszabású tõzsdejáték keretében ünnepeltük a diáknapot. A játékban, közel 400-an vettetek részt. A diáknap az iskola tornatermében kialakított Tõzsdepalotában indult, a különbözõ színekbe öltözött csapatok bevonulásával, majd a tõzsdeguru jelképesen megnyitotta a világ számos nagy tõzsdepiacát. Zsetonok kockáztatásával juthattatok részvényekhez, amennyiben sikeresen teljesítettétek az iskola pedagógusai által vezetett, 30 állomáshelyen játszódó játékos feladatokat. A megszerzett részvényeket a hetedik és nyolcadik évfolyamosok néhány tagjából álló brókereknek kellett mihamarabb átadni, akik beválthatták azokat mûkincsdarabokra. A brókerek fontos szerepet töltöttek be a játék során, hiszen figyelemmel kellett kísérniük a részvények értékének állandó mozgását és a szerint irányítani csapattársaikat, a legtöbbet érõ játékhelyszínekre. A játékot az a csapat nyerte, amelyik a leghamarabb megvásárolta a mûkincs összes részletét. A délelõtt ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult.

A diáknapon készült képeket megtekinthetitek a fényképalbumban!

Diáknap
Admin on csütörtök 11 június 2009 - 14:17:34 | Hozzászólás kikapcsolva
Jutalom nap

2009. május 28-án Komáromban kirándultunk Hetti nénivel és István bácsival. Átsétáltunk a Szlovák oldalra Komárnoba, ahol megnéztünk a szépen felújított sétáló utcát és az Európa-teret. Délután elmentünk a komáromi termálfürdõbe, igaz a víz egy kicsit hideg volt de nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a DÖK-nek ezt a jól megszervezett programot!

A kiránduláson készült képeket megtekinthetitek a fényképalbumban!

Kirándulás
Admin on csütörtök 04 június 2009 - 13:22:44 | Hozzászólás kikapcsolva
Nyári tábor

Informatika tábor

Hasznos és érdekes idõtöltés szeretnénk biztosítani számotokra a nyári szünidõben. Informatika táborunkban az internet használatán kívül megismerkedhettek, a weboldalak készítésével, webhelyek létrehozásával és publikálásával, különbözõ grafikai alkalmazások kezelésének alapjaival.

További információk itt olvashatók

Jelentkezési lap innen letölthetõ

Korszerû oktatótermünkben várunk mindenkit!

tabor.jpg
Admin on csütörtök 14 május 2009 - 16:42:00 | Hozzászólás kikapcsolva
Gyõrrõl Gyõrért

Projekt napok!

2009. április utolsó három napján rendezte meg iskolánk a projektnapokat. A szép tavaszi napsütésben kellemesen telt az 5. osztályosok belvárosi sétája, a 6.-osok hajókázása, a 7.-esek kalandtúrája és a 8. osztályosok kirándulása Pannonhalmán, Bábolnán és a színházi bemutató. Mindezekrõl a videó portálon tájékozódhatnak az érdeklõdõk.

Kele Nap


[ Tovább ... ]
Admin on péntek 01 május 2009 - 16:42:00 | Hozzászólás kikapcsolva
Országos találkozó

Kele Nap!

Az idei évben a mi iskolánknak jutott az a megtisztelõ feladat, hogy megrendezze a Kele napot, a Fekete István Általános Iskolák országos találkozóját. E nagyszabású eseményre az ország minden tájáról, összesen 12 iskolából, érkeztek diákok és felkészítõ tanáraik.

A rendezvényen készült képeket megtekinthetitek a fényképalbumban!

Kele Nap


[ Tovább ... ]
Admin on hétfő 20 április 2009 - 16:42:00 | Hozzászólás kikapcsolva
Oldal:   <<        >>  
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.