E-mail, SuliXerver, eKréta

Határtalanul

ÜdvözletNévnap

Iskolánk története

A Fekete István Általános Iskola és Óvoda 1976. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit. A 800 fõre tervezett iskolában 1224 tanuló és 60 pedagógus kezdi meg a munkát, II. számú Oktatási Együttes Általános Iskola néven. Testnevelés tagozattal indult, melyet az ETO-Sportiskola támogatott. Igazi
presztízsnek számított ebbe az osztályba kerülni, hiszen 3-4 szûrés után juthattak csak be a tanulók.

Az iskola pedagógiai célkitûzéseiben prioritást adott két fõ jellemzõnek: kreativitás és humánum. E két fõ érték és képesség kialakításával, erõsítésével készítjük fel a tanulókat arra, hogy életüket tartalmasan, sikeresen tudják élni, s a permanens tanulásra kész és képes emberekké váljanak. Röviden: egyénileg sikeresek, s társadalmilag hasznosak legyenek. Céljainkat a gyermek-, a pedagógus, szülõképben, az iskolai élet jellemzõit, feladatait az iskolaképben fogalmaztuk meg.


Általános Iskola

Évfolyamonként 3 párhuzamos osztállyal mûködik. Az „a” osztályosok a mai napig „testnevelés tagozatosok”, vagyis emelt óraszámban történik az oktatás.

Az ISK keretében az alábbi sportágakkal foglalkozunk kiemelten: röplabda, kosárlabda, labdarúgás, triatlon, úszás, kötélugrás, torna.


Szakképzõ Iskola

Két évfolyammal, 2 párhuzamos osztállyal került hozzánk 1992-ben. A tanulócsoport csökkenés miatt felszabaduló, az iskola udvarán található 4 tantermes épületbe helyeztük el õket.

Késõbb a három évfolyamossá vált oktatás szintén 2 párhuzamos osztállyal folyt évfolyamonként, majd a képzés kibõvült az idegen nyelvek (német, angol) tanításával is. Harmad éven helyi vizsgán, de külsõ elnök jelenlétében adnak számot tudásukról.

A képzés során kiemelt figyelmet fordítottunk a választott szakma magas szintû elsajátítására, a permanens tanulás iránti igény kifejlesztésére, a továbbtanulásra való igény kialakítására, az érettségi megszerzésére, egy idegen nyelv alapfokú, alkalmazás szintû elsajátítására, a nyelvtudás késõbbi elmélyítésének igényére.

A szakképzés körének felülvizsgálatát évente elvégeztük, ügyelve a munkaerõ-piaci igényekre, a továbbtanulási lehetõségre.

Az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakmákat oktattunk:

  • Gépíró-szövegszerkesztõ
  • Gépíró-gyorsíró

1998 óta a harmadik évfolyam végén szóbeli vizsgát is tettek tanulóink.

A városban folyó átszervezések, profiltisztítások során megszûntették.

Óvoda

Az óvoda 1975. október 15-én nyitotta meg kapuit. A demográfiai hullámvölgy már érezhetõ az óvodákban, hiszen drasztikusan csökkent a létszám. A szomszédos óvoda kérésére, akikkel mindig jó szakmai párbeszédet folytattunk, közösen kértük, hogy csatlakozhassanak intézményünkhöz.

Így most már egy 8 csoportos óvoda is gazdagítja iskolánkat, biztosítja annak sokszínûségét.

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.