E-mail, SuliXerver, eKréta

Határtalanul

ÜdvözletNévnap

Labdarúgó osztály

Labdarúgó osztály bemutatása

Iskolánk Győrben, Adyváros közepén található, és 1976-ban nyitotta meg kapuit. Megnyitása óta testnevelés tagozatos, vagy testnevelés irányultságú osztály indít. Kiemelten foglakozik a labdarúgás, lány és fiú röplabda, a lány kosárlabda és kötélugrás sportágakkal.
Alsó tagozatban elkezdődik a labdarúgás oktatása. Évfolyamonként heti két foci foglakozáson vehetnek részt tanulóink. A legtehetségesebb tanulókat már ebben a korban egyesületekhez küldjük, hogy a tehetségüket, ügyességüket még jobban tudják fejleszteni. Felső tagozatban korcsoportonként vannak a heti foglakozások.
Iskolánk több, mint 10 évig tagja volt a Góliát-Mc’Donald’s FC-nek, és megszűnése után a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetségnek.Foci2
A Győri ETO FC-vel közösen 2009 – 2010-es tanévben labdarúgó osztályt indítottunk.
Az indított osztály célja, hogy a Győr és környéke tehetséges gyermekeinek több edzést, foglakozást biztosítsunk. Ebben az életkorban nagyon nagy hatékonysággal lehet fejleszteni az ügyességet, koordinációt, egyensúlyérzéket, lazaságot stb. Így a gyermekek az egyesületi, rendes korosztályos képzés mellet az alapok beidegződését segítő, a hiányosságokat pótló edzéseken is részt vehetnek. A labdarúgás mellett kiemelten kezeli ez az osztály az angol nyelv és informatika tantárgyakat.
A tanulók egész napja a labdarúgás köré épül, a tanórák, tanulási idők az étkezés az edzések idejéhez igazodik. A tanulók évente kb. 100 edzéssel tudnak több foglakozáson részt venni, mint kortársaik. Ezeken a foglakozásokon elsősorban az egyéni képességeket fejlesztik, a játékosok védekező és támadó feladatait gyakorolják.
A tanmenet a Fehér Miklós Gimnázium és Labdarúgó Kollégium tantervéhez igazodva lett kidolgozva. Csoportbontásban tanulják a gyerekek az angol nyelv és az informatika tantárgyakat. Itt megfelelő alapokat kaphatnak ahhoz, hogy továbbtanulás esetén bármely középiskolába továbbtanuljanak. Természetesen a legtehetségesebbeknek lehetőségük van a Fehér Miklós Gimnáziumban továbbtanulni, és tehetségüket még jobban kiteljesíteni.
A 2011 – 2012-es tanítási évben már ötödik, hatodik és hetedik évfolyamban is indítunk labdarúgó sportosztályokat. Az ötödik évfolyam teljesen új osztály lesz. Az idei évtől a Győri ETO FC mellett, a Gyirmót SE is támogatja iskolánkat, sportosztályunkat. Az osztály tanulói e két egyesületdélutáni edzéseit fogják látogatni. A hatodik évfolyam már meglévő osztályába is lehet jelentkezni. Az oldalági beiskolázás feltétele egy sikeres felvételi, (gyakorlati és tanulmányi) illetve a két egyesület valamelyikének igazolása, hogy a tanuló náluk folyatatja a labdarúgó pályafutását.

Tanulók heti, napi programja 5. és 6. évfolyamon

Ötödik és hatodik évfolyamoFoci1n a tanulók heti háromszor (hétfő, szerda, péntek) 8 – 10 óráig edzéseken vesznek részt. Ezek aFoci2 foglakozások az iskolától 5 percre található, Barátság Sportpark műfüves pályáin vannak. Az edzéseket a Győri ETO FC utánpótlás edzői tartják. Egy edzésen mindig 3 - 4 edző jelen van, így a kis csoportokban tudják képezni a gyerekeket. 10 órától 13.30-ig a tanulók iskolában vannak. Kedden és csütörtökön 8 órától 13.30-ig van tanítás. Utána a diákok ebédelhetnek, majd 14 órától 15.30-ig tanulószobán illetve plusz tanórán  vannak. Itt lehetőség van a napi leckék megírására, magtanulására. 15.30 után jön a gyerekekért az ETO busz és viszi őket edzésre az ETO Parkba. Itt már minden gyermek a saját korosztályával edz 16.30-tól. Szerdán délután nincs edzés a gyerekeknek.
Az edzés után mehetnek haza a gyerekek, vagy a kollégisták a kollégiumban maradnak.
Péntek délután nincs tanulószoba, ilyenkor a diákok iskola után egyből az ETO busszal mennek edzésre, 14.30-tól edzenek, így pénteken hamarabb végeznek a napi programjukkal. Ha a hétvégén nincs bajnoki mérkőzés, a vidéki gyerekek haza tudnak utazni.

Órarend

Tanulók heti, napi programja 7. évfolyamon

Foci1A következő tanítási évben a legidősebb sportosztály 7. évfolyamos lesz. Náluk már több a tanítási óra és több a délutáni edzés is. A napi programjuk úgy lett kialakítva, hogy az edzések mellett legyen idejük a több tananyagot is megtanulni. Ezért náluk már nincs tanulószoba, korábban edzenek, így már délután 5 óra után már tudnak készülni a következő napra.

 

 

 

Órarend

Jelentkezés:

A 2012 – 2013-as tanévben induló 5. évfolyamos osztályba lehet jelentkezni.
A jelentkezés után 2012 májusában a tanulóknak egy felvételin kell részt venniük. Ez a felvételi egy gyakorlati részből, és játékból fog állni. A gyakorlati rész után lesz egy elbeszélgetés, ahol a tanulmányi eredményekről, a magatartásról, a mentalitásról lesz szó.
Jelentkezni lehet a már beindult, jövőre 6. évfolyamos és 7. évfolyamos osztályunkba is. Oldalági beiskolázás lehetséges, de csak korlátozott létszámban.
A Győri ETO FC kollégiumot tud biztosítani a távolabbról érkezőknek (a jelenlegi labdarúgó osztályokban kilenc tanuló kollégista), de elsősorban Győr és környékéről várjuk a jelentkezőket. Ebben a korban nagyon fontos a család szerepe, de ha mégis úgy döntenek, hogy távolabbról is ide íratják gyermeküket, az iskola tanári kara, és a kollégium nevelőtestülete minden segítséget megad a beilleszkedéshez.
Várhatóan a 8. évfolyamosok órarendje is úgy lesz kialakítva (ez az osztály nem labdarúgó osztály), hogy részt tudjanak venni a délelőtti foglakozásokon. Foci3

 

Felvételi: 2013. május 10. 14 óra

Helye: Fekete István Általános iskola
9023 Győr, Kodály Zoltán út 31.
A felvételire hozni kell sportfelszerelést (tornacipőt), a tájékoztató füzetet, és lehetőség szerint az előző évek bizonyítványainak fénymásolatát.
A felvételi előtt egy jelentkezési lapot kell kitölteni, és ezt postán, vagy elektronikus levél formájában az iskolához eljuttatni.

A jelentkezési lap innen letölthető: PDF formátum, DOC formátum
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.